Vinarija Aleksandrović

Vinarija Aleksandrovic

Vinarija  Aleksandrović

Vinarija Aleksandrović – Čast nam je i zadovoljsto što se vinarija Aleksandrović nalazi na našem sajtu. Lokacija vinarije je u samom srcu Šumadije, u Vinči. Pobrdja Oplenca su oduvek bila pogodna za uzgajanje vinove loze i vinarstvo.

Vinarija Aleksandrovic
Pogled na vinariju i okolinu
Vinarija Aleksandrović
Vinarija Aleksandrović

Istorija

Porodica Aleksandrović  se više od sto godina bavi vinogradarstvom i vinarstvom. Sam naziv mesta iz kog vinarija potiče govori o tome čime se stanovništvo bavilo u davnoj prošlosti. Od samih početaka bavljenja vinarstvom porodica Aleksandrović je usko saradjivala sa vinarima kraljevih podruma. Miloš Aleksandrović bio je jedan od osnivača Venčačke vinogradarske zadruge. Zadruga je osnovana davne 1903. godine, dok se pravljenje vina prenosilo sa kolena na koleno.

Vinarija Aleksandrović
Vinograd
Vinarija Aleksandrović
Vinogradi vinarije

Vinarija danas

Aleksandrovići sa svojim vinima su vodeća srpska privatna vinarija. Za proizvodnju vina koriste se visokokvalitetne sorte groždja koje su zasadjene na prostranstvu od 75 ha vinograda. Vinogradi se nalaze na svega nekoliko kilometara od vinarije, u mestima Vinča, Ježevac i Bokanja. Sve tri lokacije su pažljivo birane i odišu odgovarajućim klimatskim uslovima, tipovima zemljišta i pozicijama koje prijaju odredjenim sortama groždja u cilju prinosa i visokog kvaliteta roda.

Vinarija Aleksandrović
Vino
Mesto gde vino "spava"
Mesto gde vino “spava”

Vinski turizam

Vinarija je postala lider među proizvođačima vina celog balkanskog regiona i dobitnik velikog broja medalja za kvalitet na najvećim svetskim takmičenjima. U vinariji postoji i specijalizovana vinoteka u kojoj možete pronaći sve aktuelne berbe iz bogate ponude vina porodice Aleksandrović, kao i vinski aksesoar.

Postoji mogućnost da u vinariji organizujete seminare, team building, stručna predavanja i poslovna savetovanja u prostoru koji je opremljen sa 60 seminar stolica, projektorom i Wi-Fi konekcijom. Degustaciona sala raspolaže kapacitetom 60 osoba.

Rezervacija za grupe je obavezna.

In vino veritas
In vino veritas
In vino veritas
In vino veritas

Vinarija Aleksandrović u svojoj ponudi ima bela, roze i vina crvena. Pored raznovrsne ponude vina, u svojoj ponudi imaju i rakiju – lozu.

Vina vinarije Aleksandrović se nalaze u Svetskom Muzeju Vina u Bordou, kao i na vinskim kartama najprestižnijih hotela i restorana od Japana, Kine i Rusije preko zapadne Evrope, pa sve do SAD-a.

Kompletnu ponudu asortimana možete pogledati na sledećem linku

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

One Response

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *