Zlatibor gde jesti

Zlatibor gde jesti

Zlatibor gde jesti…. O gastronomiji ovog kraja verovatno već svi sve znaju, ali i pored toga mi je moramo pomenuti jer ukusi domaćih proizvoda ove regije prosto to zaslužuju. 🙂


Zlatibor gde jesti…. U svim restoranima na Zlatiboru i u okolini možete probati čuvenu komplet lepinju koja se ubraja u jedan od glavnih gastronomskih specijaliteta. Svaki putnik koji je makar bio u prolazu morao je probati ovu magiju ukusa sačinjenu od vruće lepinje, zlatiborskog kajmaka, domaćih jaja i pretopa. Najbolje se slaze sa kiselim mlekom i još ako pogled na prirodu oduzima dah, pa uživanju nema kraja.Zlatibor – gde rucati

Zlatibor
Komplet lepinja i kiselo mleko

Na gurmanskoj karti nezaobilazna destinacija je selo Mačkat koje je udaljeno od Zlatibora oko 10 km. Svaki putnik koji planira boravak u ovom delu Srbije ili se nalazi na putu ka drugim destinacijama sigurno će pauzu napraviti baš ovde. Mačkat je nadaleko poznat po hrani, prosto nećete znati šta pre da degustirate, da l’ vruću jagnjetinu i prasetinu ili domaću pršutu, čvarke, slaninu. 🙂 Svake godine u prvoj polovini februara, u ovom malom selu održava se “Pršutijada”, manifestacija posvećena hrani iz ovog kraja.

Zlatibor - gde jesti
Mačkat – Zlatibor gde jesti

Ni putnici koji nisu ljubitelji mesa neće ostati gladni. 🙂 Na 25 km od Zlatibora je Ljubiš, selo u kom se nalazi najpoznatiji ribnjak pastrmke u ovom kraju. U poznatom restoranu možete uživati u specijalitetima od ove ribe. Ljubiš je rodno mesto našeg poznatog dečijeg pesnika Ljubivoja Ršumovića.


Nezaobilazna stanica na ovom gurmanskom putovanju je zlatiborska pijaca. Ona se nalazi u centralnom jezgru ovog turističkog centra i idealna je destinacija za sve na jednom mestu. 🙂 Ovde možete naći sve, od pršute, kobasice, čvaraka, domaćeg sira i kajmaka, različitih vrsta rakija i likera od voća do grnčarije, suvenira i čuvenih zlatiborskih proizvoda od vune. Zato prepustite se uživanju.

Zlatibor - gde rucati
Zlatiborska pijaca

Za putnike koji žele da provedu svoj odmor na Zlatiboru izbor smeštaja je toliki da će teško izabrati najbolji. 🙂 U ponudi su apartmani u centralnom jezgru Zlatibora, ukoliko želite da Vam sve bude na dohvat ruke.

Ukoliko ste ljubitelj mira i tišine, izaberite apartman u širem centru ove planine. U ponudi su i vikendice u prirodi i okolini Zlatibora, kao i veliki izbor luksuznih hotela koji poseduju sve prateće sadržaje i garantuju pravo uživanje i kraljevski odmor.

Znamo da slovima ne možemo dočarati magiju ukusa gurmanluka ovog dela Srbije, zato čekamo Vas na Zlatiboru. 🙂

Pratite nas i na Instagramu