Kopaonik

Kopaonik smeštaj i okolina

Kopaonik smeštaj i okolina | Kopaonik je naša najpoznatija planina, najjači ski centar Srbije koji za vreme zimske sezone postaje oaza skijanja, ali i provoda ljubitelja ovog zimskog sporta iz celog regiona. Kopaonik svojim posetiocima nudi veliki izbor mogućnosti za uživanje i odmor. Da li posetili ovu planinu leti ili zimi sigurni smo da ste napravili pravi izbor i da ćete uživati jer je jednostavno destinacija za svako godišnje doba. 🙂

PONUDA SMEŠTAJA NA KOPAONIKU >Ponuda smeštaja

Ova planina je jedan od najvećih planinskih masiva naše zemlje. Zbog ranolikosti flore i faune 1981. godine proglašen je za nacionalni park. Na području nacionalnog parka zabeleženo je oko 1500 vrsta biljaka, od toga 91 endemična vrsta, ali nabitnije su kopaonička ljubičica, čuvarkuća, runolist, pančićeva režuha i vijuk.

Nacionalni park može da se pohvali i različtim životinjskim stanovnicima, od kojih se izdvajaju lisice, lasice, srne, divlje mačke, suri orao i dr.

Bogatstvo ove planine u stvari čine prirodne lepote, guste četinarske šume, bukove i hrastove šume, obilje lekovitog bilja, šumskog voća, pašnjaka i livada. Zbog nabrojanih darova prirode stanovništvo ovog kraja obično se bavi stočarstvom, poljoprivredom, pravljenjem domaćih proizvoda, turizmom i ugostiteljstvom.

Kopaonik
Kopaonik

Svaki posetilac ove destinacije biće zadovoljan izborom aktivnosti. Ukoliko volite aktivan odmor u periodu kada nema snega možete uživati u šetnjama, vožnji kvadovima, biciklizmu, paraglajdingu, jahanju konja, hiking-u. Ako već niste ljubitelj avanture tu je veliki izbor hotela i apartmana koji poseduju wellness i spa centre, te možete dan provesti u bazenima, na masažama ili jednostavno ispijati kafu u nekom od kopaoničkih kafica.

U toku zimske sezone Kopaonik je mesto sa najbolje uredjenim ski stazama. Da li bili početnik  ovom sportu ili profesionalac izbor staza je veliki. Takodje u ponudi su ski škole gde će se instruktori potruditi da brzo savladate veštine skijanja. Ukoliko volite noćno skijanje osvetljene su staze Pančićev vrh, Karaman greben i Malo jezero koje se nalaze u samom ski centru.

Sve staze su odlično povezane sistemom ski liftova i žičara i kapaciteta su od 34 000 skijaša na sat. Takodje 97% skijališta je pokriveno sistemom veštačkog osnežavanja. Pored staza za alpsko i nordijsko skijanje, ovaj turistički centar poseduje i snow park u kome se održavaju domaća i medjunarodna takmičenja.

Kopaonik
Kopaonik

Što se tiče izbora smeštaja, možemo slobodno reći da će i najzahtevniji posetioci biti zadovoljni. Ponuda jako raznovrsna. Možete birati od apartmana bez usluge ishrane do najluksuznijih hotela koji poseduju spa i wellness centre.

PONUDA SMEŠTAJA NA KOPAONIKU >Ponuda smeštaja

Posetite Kopaonik i uverite se sami u svu lepotu odmora. 🙂

 

 

Pratite nas i na Instagramu

KOPAONIK VREMENSKA PROGNOZA