Arandjelovac gde ručati

Aranđelovac gde ručati

Aranđelovac gde ručati… Šumadija je regija poznata kao kraj gde se dobro jede i pije. 🙂 Iz raznovrsnosti spske kuhinje nastala je tradicionalna šumadijska kuhinja, tako da pored turističke ponude koja je raznovrna, treba probati i šumadijske specijalitete i naravno nezaobilazni šumadijski čaj (kuvana blaga rakija od šljive).

Aranđelovac gde ručati… Ako ste u poseti Bukulji možete posetiti restoran “Bukulja” koji se nalazi na samom vrhu. U prelepom prirodnom ambijentu uživajte u specijalitetima nacionalne kuhinje.

Aranđelovac gde ručati
Restoran Bukulja

 

Ljubitelji vina takodje imaju kutak u kojem mogu da uživaju. To je vinarija “Tarpoš” koja se nalazi nedaleko od grada gde možete uživati u vinima i vinskom restoranu.

Prilikom šetnje gradom pauzu možete napraviti u kaficu “Kojekude”, gde ćete se uz kafu i rakiju od šljive i naravno mineralnu vodu opustiti u jednoj od najlepših bašti u gradu.

Aranđelovac gde ručati
Bašta kafica Kojekude


Pratite nas i na Instagramu

Ponuda smeštaja u Arandjelovcu je različita. U ponudi su razne vrste apartmana koji se mogu naći u strogom centru grada, širem centru grada, kao i u njegovoj okolini. U neposrednoj blizini nalazi se luksuzni hotel “Izvor” kategorisan sa pet zvezdica koji poseduje luksuzan spa i wellness centar idealan za uživanje i opuštanje posle šetnje Arandjelovačkim parkom.